Krivična prijava zbog krađe blaga iz Skupštine

|   Info
Skupština Srbije podnela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz zdanja u noći petooktobarskih promena.
foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je za "Novosti" da je ponošenje prijave njena gradjanska i nacionalna dužnost. "U pitanju su značajna umetnička dela koja pripadaju građanima i moraju biti pronađena i vraćena", naglasila je Gojković.

Prema njenim rečima, za krađu u zakonodavnom domu dosad niko nije odgovarao.

"U parlament su tokom juna vraćene tri fotelje. Komadi nameštaja pronađeni su tokom jedne policijske racije u Kaludjerici, na sajtu 'Kupujem-prodajem', ali i u Sokobanji", podsetila je Gojković.

Kako navode "Novosti", podnošenje krivične prijave zapravo je poslednji pokušaj da se vrati barem deo od 55 slika, ali i na desetine komada nameštaja, koliko od 5. oktobra 2000. nedostaje iz bogate skupštinske riznice, kao i da se odgvoorni za pljačku privedu pravdi.

List napominje da je, ipak, to samo delić onoga što nedostaje iz parlamentarne postavke, koja je pre petooktobarskih promena brojala 156 umetničkih dela.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar