Vanredno zasedanje Skupštine Srbije u utorak

|   Info
Na zahtev 154 poslanika, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za 17. jul vanredno zasedanje na kome će se razmatrati više zakonskih predloga.
foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Kako se navodi u saopštenju, na dnevnom redu ć e biti Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola između Srbije i Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Poslanici će razmatrati i dva predloga odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu i Predlog odluke o izboru članova Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na zasedanju će biti razmatrani Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela Maja Gojković, i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar