U planu prhvatilište za žrtve trgovine ljudima

|   Info
Srbija planira da ove godine otvori prvo prihvatilište za urgentni smeštaj žrtava trgovine ljudima, a povodom 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, organizovan je okrugli sto na temu saradnje državnih organa u zaštiti prava žrtava.


Izvor: Tanjug

Ministar za socijalna i boračka pitnja Zoran Đorđević je istakao da Srbija čini velike napore na suzbijanju trgovine ljudima i zaštiti žrtava, a da je jedan od prioriteta tog ministarstva i jačanje resursa Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

"To činimo obezbeđivanjem odgovarajućeg prostora, uspostavljanjem druge organizacione jedinice Centra, odnosno prihvatilišta za žrtve trgovine ljudima, kao i aktivnostima na razvoju kompetencija svih stručnjaka u socijalnoj zaštiti i civilnom sektoru", poručio je ministar.

Prihvatilište će moći da primi šest žrtava, s tim da ima mogućnosti za prihvat majki sa decom, a biće ispunjeni svi savremeni standardi za taj vid ustanove.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, inače, licenciranjem je omogućilo uspostavljanje specijalizovane usluge prihvatilišta za urgentni smeštaj žrtava trgovine ljudima za osobe ženskog pola starije od 16 godina, kao organizacione jedinice Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Okrugli sto organizovao je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, uz podršku Ministarstva i OEBS-a.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar