Ubijen advokat Miša Ognjanović

|   Slajder
Advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je u pucnjavi koja se večeras dogodila u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. Njegov sin ranjen je u ruku i prevezen u Urgentni centar.

Izvor: RTS, Tanjug

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević izjavio je da se intenzivno traga za osobom koja je ubila advokata Ognjanovića, a njegovog 26-godišnjeg sina ranila u ruku.
Kovačević je istakao da su odmah po prijavi na lice mesta upućeni inspektori kriminalističke policije, koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice koje intenzivno tragaju za počiniocem.
"Pripadnici MUP-a, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen", naveo je Kovačević u pisanoj izjavi.
Na advokata Ognjanovića (56) i njegovog sina pucano je oko 19.30 časova u Ulici Antifašističke borbe ispred zgrade kod broja 45.
Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je Tanjugu da je cela advokatura u šoku zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića i ranjavanja njegovog sina i najavio da će jedan dan sledeće nedelje obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege. 
Advokatska komora Beograda, čiji je Ognjanović bio član, smatra da je "pucanj u Mišu Ognjanovića – pucanj u sve advokate" i zahteva od nadležnih organa da momentalno stave u funkciju sve svoje resurse i raspoložive kapacitete i formiraju posebne timove kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni. 
Dragoslav Miša Ognjanović bio je advokat krivičar. 
Mediji (Blic) navode da je Ognjanović bio advokat Luke Bojovića, a da je u vreme procesa protiv Slobodana Miloševića u Hagu bio jedan od njegovih pravnih savetnika.
Zastupao je i majku Luke Bojovića, kada je prošle godine bila privođena u Crnoj Gori. 
Branio je i Đorđa Prelića, jednog od vođa navijača Partizana koji su osuđeni zbog ubistva Brisa Tatona. 
Pre dve i po godine, u Beogradu je ubijen advokat Vladimir Zrelec koji je pred Specijalnim sudom zastupao Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine u Budvi.
Za ubistvo Zreleca nakon dve godine skrivanja uhapšen je, a nedavno i optužen, rođak ubijenog, Vladimir Šaranović.
Prema pisanju medija, rat kriminalnih klanova Bojović–Šaranović traje više od pet godina i odnosi brojne žrtve, mahom pripadnike klanova, ali i njihovu rodbinu.  

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar