Jednonedeljni protest advokata zbog ubistva Ognjanovića

|   Info
Povodom ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda saopštavaju da će upotrebiti sve svoje resurse i izvršiti najveći pritisak na nadležne državne organe kako bi počinioci tog zločina bili pronađeni u najkraćem roku. Advokati najavljuju jednonedeljnu potpunu obustavu rada.

Izvor: RTS

"Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu delatnost. Ovo ubistvo je samo poslednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvetljen", navodi se u saopštenju.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda obaveštavaju javnost da će od ponedeljka 30.07.2018. stupiti u jednonedeljnu potpunu obustavu rada, "kako bi poslali jasnu poruku jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti".

"Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda najenergičnije zahtevaju od svih nadležnih državnih organa da momenatalno stave u funkciju sve raspoložive kapacitete, jer je od suštinske važnosti u ovakvim slučajevima odgovarajuća reakcija tužilaštva i policije u prvih nekoliko dana", saopšteno je.

Predstavnici advokature će zatražiti hitne sastanke sa Ministrom unutrašnjih poslova i Ministrom pravde kako bi se sagledale sve preduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca. U saopštenju se navodi da bi se time poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda raspisaće novčanu nagradu onome ko nadležnom tužilaštvu dostavi verodostojnu informaciju koja će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršioca i naručioca ubistva Ognjanovića.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar