"Napad na advokata napad na vršenje pravde"

|   Info
Advokati su stupili u jednonedeljnu obustavu rada zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića. U 14 sati skup ispred Višeg suda u Katanićevoj.

Izvor: Prva

Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor navodi da su advokati ušli u jednonedeljnu obustavu rada kako bi ovo pitanje podigli na najviši nivo i da je to povod da počne rasprava o suštinskom problemu.

“Napada je u proteklih deset godina bilo mnogo. Napad na advokata je napad na vršenje pravde. Pravosudni sistem ne može da funkcioniše. Ubistvo advokata je isto kao da je ubijen sudija ili tužilac, sve pravosudne pozicije moraju da su u istoj poziciji”, rekao je Tintor za Prvu televiziju.

Kako je dodao, sastanci u Ministarstvu pravde i Ministarstvu unutrašnjih poslova su zakazani.

“Želimo da vidimo dokle je sve stiglo, u kom pravcu ide istraga, a predložili smo da se organizuje istražni tim”, rekao je on.

“Ubistvo advokata je neprihvatljivo, ne pristajemo na to i poslaćemo jasne poruke da je ovo jedna stvar koja mora da bude rešena”, rekao je Tintor.

Na pitanje da li advokata “koji treba da brani nekog kriminalca” motiviše samo novac, Tintor kaže da u tom poslu težište nije novac.

“Težište je izazov, profesionalna reputacija, pomoći čoveku… Mi smo ti šzo pomažemo ljudima. Da advokature nema, pravosudni sistem ne bi mogao da funkcioniše”, dodao je on.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar