Ubrzati radove na autoputu

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je svim kompanijama angažovanim na sanaciji deonice auto-puta od Uba do Lajkovca da od danas moraju da rade 24 sata dnevno, kako bi ovu deonicu završili do kraja godine, a kompletan auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Na sastanku u Vladi Srbije, kome su prisustvovali kineski ambasador Li Mančang, predstavnici izvođača kineske kompanije “Šangdong”, azerbejdžanske kompanije “Azvirt”, „Energoprojekta“, „Koridora Srbije“, „Puteva Srbije“ i Saobraćajnog instituta CIP, razgovarano je o tome kako ubrzati radove da bi oni bili završeni u roku.

Reč je o delu auto-puta koji su izgradile kompanije “Planium” i “Putevi Užice” u vreme bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, ali koji se raspao pre nego što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, navodi se u saopštenju iz kabineta Zorane Mihajlović.

Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara. Zbog loše izvedenih radova Ministarstvo je podnelo i krivične prijave protiv svih odgovornih.

Mihajlović je pozvala sve učesnike na ovom poslu da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju, kao i da koriste najkvalitetnije građevinske materijale jer je na terenu utvrđeno da je stanje kolovoza na ovoj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.

Ona je najavila ds će Ministarstvo mnogo intenzivnije kontrolisati radove.

„Koridor 11 je od izuzetne važnosti za Vladu Srbije i sve naše građane, jer povezuje gradove centralne Srbije. Bilo je problema u prošlosti i ono što su drugi uništili mi sada popravljamo", rekla je Mihajlović.

Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj čitavu deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bismo mogli da krenemo sa daljom gradnjom ovog Koridora ka Požegi, istakla je ona.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar