Autoput do kraja godine

|   Info
Autoput do granice s Makedonijom biće završen do kraja godine, uključujući i sanaciju klizišta u Grdeličkoj klisuri, ali nije važno da on samo bude otvoren, nego i bezbedan, a da li će biti mesec dana ranije ili kasnije od tog roka, nije od najvećeg značaja, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

On je, tokom posete gradilištu autoputa u Grdeličkoj klisuri, gde se nalazi sporna kosina i klizište koje je u više navrata rušilo potporni zid, poručio da, ako to ne bude završeno do kraja godine, nego do kraja januara, "nikom kruna s glave neće pasti", ali je važno da saobraćajnica bude bezbedna.

Foto: FoNet

"Pred prirodom morate biti ponizni, nikad ne možete do kraja da je savladate", ukazao je Vučić.

On je rekao da će firma "Integral inženjering" iz Republike Srpske već od sutra početi da radi na sanaciji klizišta i da očekuje da se "za već nekoliko dana vide promene na toj kosini".

"Niko neće sad ovde da radi i preuzme odgovornost za budućnost na sebe, niti rizik da radi. Zato sam zahvalan ovim ljudima koji će od sutra početi tu da rade. Važno je da se ovaj posao okonča ne samo brzo, nego i uspešno", naglasio je Vučić.

On je podsetio da se 70 godina pričalo o autoputu kroz Grdeličku klisuru, ali da sa tom deonicom "nikad niko nije hteo da se uhvati u koštac".

Počeli smo da je radimo i gradimo i završićemo je, napraviti jedan od najlepših autoputeva u Evropi. Gradimo najlepše vijadukte, objasnio je Vučić, ističući da će otvaranje autoputa doprineti razvoju juga Srbije.

On je rekao da očekuje da će na jug Srbije da dođe "jedan veliki, veliki, veliki investitor, svetski poznata kompanija" i da se to obelodani pre kraja godine.

Posle posete gradilištu autoputa i sanaciji srušenog potpornog zida, Vučić je otišao na granicu s Makedonijom, gde na prelazu Tabanovce treba da se susretne sa premijerom te države Zoranom Zaevom.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar