Uoči posete Kini

|   Info
Vučić je rekao da se raduje što će uskoro ponovo posetiti prijateljsku Kinu i sa predsednikom Sijem utvrditi nove pravce razvoja našeg partnerstva i sveobuhvatne saradnje.
Foto: FoNet

Poštovanje koje Kina iskazuje svim zemljama i njihovom pravu na razvoj i bez mešanja u njihova unutrašnja pitanja i političkog uslovljavanja, zaslužuje podršku svih koji veruju u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom te zemlje Lijem Mančangom.

Vučić je rekao da se raduje što će uskoro ponovo posetiti prijateljsku Kinu i sa predsednikom Sijem utvrditi nove pravce razvoja našeg partnerstva i sveobuhvatne saradnje, navodi se u saopštenju.

On je naveo da se iskreno raduje uspesima koje postiže Kina.

Uz želju da Kina, sa predsednikom Sijem kao liderom, ostvari sve postavljene ciljeve, Vučić je istakao da je ponosan što Srbiju i Kinu povezuje sveobuhvatno strateško partnerstvo i što su bilateralni odnosi na istorijskom vrhuncu.

Vučić je u razgovoru rekao da je impresioniran rezultatima Samita Foruma za saradnju Kine i zemalja Afrike, održanom u Pekingu.

"U trenutku kad se svetska ekonomija suočava sa izazovima trgovinskog protekcionizma, Kina je, kao zemlja velike ekonomske moći, još jednom pokazala spremnost da nesebično pomogne zemljama u razvoju, u korist, kako je to rekao predsednik Si, zajedničkog prosperiteta.

Poštovanje koje Kina iskazuje svim zemljama i njihovom pravu na razvoj, bez obzira na njihovu veličinu, kao i bez mešanja u njihova unutrašnja pitanja i političkog uslovljavanja, zaslužuje podršku svih koji veruju u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti.

Želim da i ovom prilikom ponovim čvrstu podršku principima Novog puta svile, za koji mislim da je jedna od najvećih i najplodonosnijih inicijativa u istoriji. Zato smatram izuzetno značajnim najavu da će se ona proširiti i na afričke zemlje," rekao je Vučić u razgovoru sa kineskim ambasadorom Lijem.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar