Uspesi SKIP centra

|   Info
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je više od 10.000 građana i službenika javne uprave pohađalo oko 400 besplatnih radionica u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru (SKIP).
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

„Vrlo sam zadovoljan jer je ovaj centar za obuke i državnih službenika i građana za kratko vreme ispunio svrhu“, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, navodi se u saopštenju.

On je dodao da je veliki broj službenika upravo u ovom savremeno opremljenom centru dobio potreban nivo znanja i veštine značajne za realizaciju projekata digitalizacije i unapređenje rada javne uprave - elektronski servis - Bebo, dobrodošla na svet, primenu informacionog sistema e-ZUP-a, elektronski udžbenici, e-dnevnici, Adresni registar.

Pored službenika javne uprave, SKIP centar je tokom devet meseci rada bio otvoren i za građane koji su imali prilike da besplatno pohađaju obuke iz oblasti primene savremenih tehnologija, što je bitno za modernizaciju celokupnog društva.

Tako je u Centru, pored IT radionica za kompjutersko programiranje i obuka za QA kontrolore kvaliteta softverskih proizvoda, web i kompjutersko programiranje, u julu mesecu preko projekta „Volonteri Koreje“ održana besplatna letnja škola programiranja koju je pohađalo preko 700 građana.

SKIP centar, koji je počeo sa radom 16. januara zahaljujući donaciji Vlade Republike Koreje i radi u sastavu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

„SKIP centar je primer kako dobri međudržavni odnosi mogu da se materijalizuju, a mene posebno raduje činjenica da je već sada postoji veliko interesovanje i organizatora obuka i građana za radionice u narednoj godini, rekao je Ružić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar