Utvrditi nepravilnosti u radu

|   Info
Današnja pogibija dvojice radnika na gradilištu „Beograda na vodi“ predmet su hitnog postupanja zaštitnika građana Zorana Pašalića.
Foto: FoNet

Današnja pogibija dvojice radnika na gradilištu „Beograda na vodi“, kao i prethodne nesreće u kojima su radnici stradali, predmet su hitnog postupanja zaštitnika građana Zorana Pašalića, kako bi se utvrdile nepravilnosti u radu organa nadležnih za bezbednost i zaštitu radnika na radu.


Zaštitnik građana je nadležnim organima ranije uputio dopise u kojima traži informacije o preduzetim radnjama nakon pogibije radnika u Narodnoj biblioteci i ulici Kneza Miloša.

Nakon današnje pogibije radnika na gradilištu „Beograda na vodi“ inicirao je hitne sastanke sa predstavnicima nadležnih ministarstava, odnosno sa odgovornim licima zaduženim za kontrolu bezbednosti radnika na radu.

Po dobijanju relevatnih informacija i utvrđivanja nepravilnosti koje su dovele do ovih tragedija, zaštitnik građana će javnosti predstaviti ključne nalaze, navodi se u saopštenju iz kabineta ombudsmana.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar