Vajdini uslovi Novaku: Promena ishrane i odlazak Imaza!

|   Sport
Martin Vajda, trener najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića otkrio je detalje zbog kojih je prihvatio poziv na novu saradnju sa svojevremeno prvim igračem sveta. Vajda je tokom intervjua za jedne slovačke novine otkrio da su među najvažnijim uslovima bili da Đoković prekine saradnju sa duhovnim guruom Pepeom Imasom i da napravi izmene u svojoj, do tada striktno veganskoj ishrani.
Foto: Fonet

 

Kako je objasnio slovački stručnjak za beli sport, saradnja sa Imasom nije mogla da pomogne srpskom teniseru, zato što u ovom sportu nema mesta za filozofiju, već je za vrhunske rezultate potrebno puno napornog treninga, dosta odigranih mečeva i jaka psiha.

Vajda je objasnio i da Đoković sa ishranom koja je bila gotovo striktno vegetarijanska nije unosio dovoljno proteina, zbog čega je dosta izgubio na mišićnoj masi. Kompromis je u tome da srpski teniser sada ponovo jede ribu. Njegov trener je podsetio da Đoković ima savršenu konstituciju za igranje tenisa, ali da je zbog velike pauze i neodgovarajuće ishrane imao problem sa snagom i kondicijom.

 

VAJDA I ĐOKOVIĆ SAVRŠEN TIM


U kratkom roku od povratka Martina Vajde u tim našeg tenisera, Đoković je ponovo počeo da pobeđuje i vrhunske igrače, a nedavno je osvojio i Vimbldon, što je ogroman uspeh imajući u vidu sve probleme sa kojima se suočavao.


Ono što je za sada poznato jeste da su Đoković i Vajda dogovorili saradnju koja će sigurno trajati do kraja 2018. godine.

Na današnji dan pre tačno 12 godina najuspešniji srpski sportista osvojio je svoj prvi trofej, na turniru u Holandiji. Do sada je u bogatoj karijeri došao do 69 pehara, među kojima čak 13 na grend slem takmičenjima.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar