Šta da očekujemo od "vaterpolo klasika" sa Mađarskom?

|   Sport
Reprezentativci Srbije u vaterpolu Andrija Pralinović, Dušan Mandić i Viktor Rašović uoči utakmice sa Mađarskom poručuju da ovaj duel shvataju ozbiljno, iako protivnik nije pokazao zavidnu formu u dosadašnjem takmičenju na Evropskom prvenstvu u Barseloni.
Foto: Vaterpolo savez Srbije / Marcel ter Bals

 

Priprema za ovaj meč je kao da će srpski vaterpolisti igrati finalnu utakmicu, a Prlainović za sajt Vaterpolo saveza Srbije kaže da se Mađari jedino mogu dobiti ako ih kao protivnika najozbiljnije shvatimo, pre svega zato što se radi o timu koji ima sjajne šutere i odlične spoljne igrače:


“U grupi su bili ispod nivoa. Nemaju u timu najboljeg igrača Deneša Vargu, ne igra prvi centar Haraji. To dosta znači. Medjutim ponašamo se kao da su kompletni, u najboljoj mogućoj formi. Jedino tako mogu da se dobiju. Zna se kako se ulazi u utakmicu, dobra igra, maksimalna koncentracija. Niko ne sme da potceni i ovaj sastav. Nađi je sjajan, imaju levoruke šutere, sjajne spoljne igrače. Traže respekt. Mi smo se podigli fizički,sveži smo, imamo atmosferu potrebno za utakmicu sa ovakvim ulogom”.


Rašović veruje da je najbolje oružje našeg nacionalnog tima jaka odbrana i pri tome podseća da je ekipa Mađarske sastavljena od vrhunskih igrača koji igraju u najboljim evropskim klubovima:


“Iz odbrane sve polazi i to je naš adut. Nema opuštanja i pored lošeg starta Madjara. Kao rival uvek traže punu koncentraciju, jer su igrači iz vrsnih kubova, najjače lige na svetu. Fizički smo sve bolji i očekujem da eksplodiramo u tom meču”.


Dušan Mandić je ocenio da se do sada na Evropskom prvenstvu pokazalo da jednostavno nema izrazitih favorita. I on se slaže da je ključ dobre igre sa narednim protivnikom agresivna odbrana:


“Nema na ovom prvenstvu izrazitog favorita. Zna se tih sedam ekipa i treba se pripremiti ali gledati isključivo sebe. Nema šta da kažem o Madjarima osim da moramo da udjemo agresivno u odbrani od samog početka i da tako igramo bez obzira na rezultat. Jer ta će nam odbrana doneti efikasan napad i nebitno je u kojoj ćemo četvrtini rešiti meč. Mi smo trening sa Španijom pripremili kao da je finale takmičenja. Imamo iskustva kada su ovakve pauze a Savić pravi atmosferu i kada je jedan dan bez utakmica i kada su tri. Uzdam se u našu atmosferu”.


Mađarska je do prilike da se bori u četvrtfinalu stigla pobedivši Holandiju sa 12:9. Srbija se direktno iz grupne faze plasirala, preskočivši pri tome osminu finala zbog maksimalnog učinka. Utakmica se igra u utorak od 17 časova.

 

Foto: Vaterpolo savez Srbije / Marcel ter Bals

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar