Vučić: Balkanski narodi najviše mogu sami sebi da pomognu

|   Info
Srbija je danas Bosni i Hercegovini donirala kontigent AstraZeneka vakcina, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je na vlastima BiH da odluče kako će ih koristiti.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je onima koji imaju primedbe na vakcine, rekao da Srbija sada ima četiri vakcine i da BiH može da traži koju hoće, a da će Srbija uskoro nabaviti i vakcinu proizvođača "Moderna".

On je istakao da je sa članovima Predsedništva BiH razgovarao o tome da dve zemlje naprave veliki samit - "samit saradnje, poverenja, otvorenosti".

"Da vidimo kako da u budućnosti šire otvorimo granice jedni prema drugima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare na aerodromu u Sarajevu.

On je istakao da je trgovinska razmena 2019. godine bila 1,9 milijardi evra, a da je u 2020. bila nešto niža zbog korona virusa, ali da veruje da će u 2021. biti više od dve milijarde i da će ako bude pameti razmena biti i tri milijardi.

Vučić je poručio da zemlje iz regiona ne treba da "opanjkavaju" one druge pred Evropom, da se pomoć očekivala od većih zemalja, ali da su na kraju zemlje zapadnog Balkana oslonjene jedne na druge.

"Moj je ovo apel, ja ću da insistiram da mi balkanski narodi najviše možemo sami sebi da pomognemo", poručio je Vučić.