Vučić razgovarao sa Merkelovom o regionu i migrantskoj krizi

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa kancelarkom Savezne Republike Nemačke Angelom Merkel o situaciji u regionu i migrantskoj krizi. Vučić i Merkelova razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane.

Izvor: RTS

Predsednik Vučić je rekao kancelarki Merkel da smatra da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto puta Niš - Priština od velikog značaja za Zapadni Balkan i zamolio je da svojim autoritetom i ugledom ubrza realizaciju tih projekata, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsedniuka Srbije.

Vučić je posebno izdvojio Regionalnu ekonomsku zonu kao projekat od ključnog značaja za budućnost Srbije i celog regiona, jer bi na taj način privukli više investicija i ubrzali protok ljudi, robe, kapitala i usluga.

Dvoje sagovornika su o regionalnoj saradnji razgovarali uoči Samita Berlinskog procesa u Londonu, kako bi sagledali moguće rezultate Samita i njihovu primenu na Zapadnom Balkanu u cilju unapređenja saradnje u regionu.

Predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Merkel što je svojom inicijativom za pokretanje Berlinskog procesa značajno doprinela miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik i kancelarka razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je razgovor neophodan i da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane.

Vučić i kancelarka razgovarali su i o migrantskoj krizi, kao i o merama koje je Srbija preduzimala i preduzima, kako bi nastavila svoju odgovornu politiku prema tom pitanju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar