Angela Merkel odgovorila Trampu

|   Info
Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je tvrdnju američkog predsednika Donalda Trampa da migranti stoje iza porasta kriminala u Nemačkoj, a pritom je ukazala na statističke podatke koji pokazuju da je kriminal u njenoj zemlji zapravo – u opadanju.
foto: Fonet

Angela Merkel je odgovorila na pitanje o nedavnim tvitovima Donalda Trampa u vezi sa povezanošću kriminala i dolaska migranata, prenosi Rojters.
„Moj odgovor je da je (nemački) ministar unutrašnjih poslova nedavno predstavio statističke podatke o kriminalu, i oni govore sami za sebe. Vidimo blago pozitivan razvoj. Uvek moramo činiti više u borbi protiv kriminala, ali su brojke veoma ohrabrujuće“, rekla je Merkelova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Statistički podaci objavljeni prošlog meseca pokazali su da je ukupan kriminal u Nemačkoj opao za 9,6 odsto 2017. godine, navodi britanska agencija.

S druge strane, studija iz januara, urađena pod pokroviteljstvom nemačke vlade, pokazala je da je nasilni kriminal u zemlji porastao za oko deset odsto 2015. i 2016. godine, pri čemu je više od 90 odsto kriminala tada pripisano porastu broja mladih tražilaca azila.

Tramp je, u tvitu u nedelju, naveo da se građani Nemačke okreću protiv svog rukovodstva zbog labave migrantske politike.

„Kriminal je u porastu. Velika greška načinjena je širom Evrope primanjem miliona ljudi koji su im tako snažno i nasilno izmenili kulturu“, napisao je Tramp.

Danas je, na istoj društvenoj mreži, naveo da je „kriminal u Nemačkoj porastao za deset odsto – ali zvaničnici ne žele to da prijave – otkako su migranti primljeni“.

„U drugim zemljama je čak i gore. Ameriko, budi pametna!“, poručio je predsednik SAD.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar