Vučić: Zajednički planiramo, zajednički gradimo i zajednički živimo

|   Info
Predsednk Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima sa KiM da će u septembru doći u južnu pokrajinu da s njima razgovara u budućnosti KiM.

 

Izvor: Tanjug, B92

Vučić je rekao i da nijedna odluka neće biti doneta bez njih.

"Nijednu odluku bez vas nećemo doneti, nijednu odluku, a ja dolazim na Kosovu i Metohiju u septembru, jer želim da razgovaram sa svima vama i da vam kažem šta će biti novo u razgovorima oko budućnosti KiM, da zajednički planiramo, da zajednički gradimo i zajednički živimo", kazao je Vučić obraćajući se prisutnima na sastanku u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić, koji se obratio telefonom, poručio je Srbima sa KiM da je Srbija sa njima, uz njih i da će uvek biti tu.

"Hvala vam u ovim teškim vremenima, u vremenima u kojima smo pritisnuti sa različitih strana, kako spolja i od Albanaca, tako i od građana naše nacionalnosti, hvala vam jer vi dobro znate šta je to što predstavlja put u budućnost za naš narod", rekao je predsednik Srbije.

Najavio je da će Srbija ove i sledeće godine krenuti u izradu većih infrastrukturnih projekata na KiM, kako južno, tako i severno od Ibra, da će se raditi vodovodi, kanalizacije, da će se ulagati novca više nego ikada.

"Zato što hoćemo da pokažemo da smo uz svoj narod bili, da uz svoj narod ostajemo i da ćemo uz svoj narod uvek da budemo", istakao je Vučić.

Poručio je da su oni koji vlast u Srbiji i Srpsku listu optužuju da su loši, pokazali ko su "oni koji ne žele da Srbi imaju išta na KiM, ko su oni koji ne žele da Srbi u dobrom delu žive kao slobodni ljudi i ko su oni koji su protiv prisustva Srbije na KiM".

Obećao da će se graditi vrtić u Sstrpcima i ne samo to, već sve što je potrebno, do vodovoda u Zubinom potoku, do svega što treba da se uradi u Leposaviću, Zvečanu i za Kosovsku Mitrovicu, Gračanicu.

Što se resenja tiče - daleko smo mi od bilo kakvog rešenja, ali ćemo nastaviti da se borimo i zato vas molim za podršku, jer vi najbolje znate ko se bori za Kosovo i Metohiju i znate ko je sa vama", zaključio je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar