Vulin: Vojska Srbije garant mira

|   Info
Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića obišao obuku pripadnika Vojske Srbije u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški i na poligonima u neposrednoj blizini.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

"Nikad nije dovoljno što se naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi. Ali i više od toga, ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar je naglasio da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora, dodavši da je naša Vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

"Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli – treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome", rekao je ministar Vulin.

On je dodao da je Vojska Srbije čuvar mira i da je malo naroda koji kao srpski znaju kolika je vrednost mira, te da ga baš zato znamo i čuvati.

"Ali isto tako malo je naroda koji znaju kolika je vrednost slobode i zato ćemo učiniti sve da Srbija i njeni građani budu sigurni i slobodni", zaključio je ministar odbrane.

Komentarišući danas prikazan deo obuke, zamenik komandanta 2. brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić istakao je da je reč o integrisanom vidu obuke više rodova, koji je organizovala Kopnena vojska.

"Cilj ove obuke jeste da se jedinice obuče i osposobe za izvršavanje marša sa predviđanjem borbe u susretu, podrške artiljerijskih i raketnih jedinica jedinicama pešadije i oklopnim jedinicama u borbenim dejstvima i izvođenje protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava", rekao je pukovnik Fazlić istakavši da im je zadovoljstvo što su imali priliku da vojnom vrhu predstave deo obuke koji realizuju poslednjih meseci.

U garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne "Stefan Nemanja" prikazan je deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar