Započet proces reforme Centara za socijalni rad

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, predstavio je studiju reforme Centara za socijalni rad, koja podrazumeva četiri faze. Prva faza je završena, a do kraja realizacije projekta očekuje se, pored ostalih novina, i dodatno zapošljavanje radnika u ovoj oblasti, kao i povećanje njihovih primanja, koje će doći sa reformom plata, najavljuje Đorđević.
Foto: televizija Kopernikus

Prošle godine u julu mesecu imali smo dva smrtna slučaja u centrima za socijalni rad, što je, kako navodi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, podiglo uzbunu i ukazalo na to da je potrebno nešto uraditi i sagledati sa čime se susreću radnici Centara za socijalni rad, pa je izrađena studija kako bi ovi centri bili funkcionalniji, a građani dobijali pomoć na pravi način.

 

Ubuduće u Centrima za socijalni rad treba da rade stručni ljudi, ali bi terbalo i da prođu neku vrstu kadriranja i profilisanja kako bi se videlo ko je dobar za koju vrstu posla.

 

Radiće se i na reorganizaciji i poboljšanju infrastrukture samih Centara za socijalni rad i prostora u kome rade. Đorđević je istakao da veruje da će Centri raditi mnogo efikasnije i pružati bolju uslugu. Na predstavljanju studije je istaknuto da će se reformom Centara za socijalni rad reformisati i celokupan sistem socijalne zaštite.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar