Holandija ulaže u otpadne vode

|   Info
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol potpisali su danas sporazum o bespovratnoj pomoći, u iznosu od 7,9 miliona evra, za projekat upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu.
Foto: FoNet

 

Na osnovu sporazuma, za izgradnju kolektora otpadnih voda i više od 80 kilometara kanalizacione mreže za Leskovac i okolna naselja biće dodeljeno 7,67, od ukupno 7,9 miliona evra iz holandskog programa "Orio", saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Trivan je istakao da je izuzetno značajno što Leskovac dobija kanalizacionu mrežu i neophodnu infrastrukturu za preradu otpadnih voda, što je poduhvat ne samo od lokalnog, već i od nacionalnog značaja.

Foto: televizija Kopernikus

On je ukazao da je Ministarstvo pružilo svu podršku lokalnoj samoupravi da se projekat u Leskovcu uspešno realizuje, a u narednom periodu podržaće i druge lokalne samouprave u izradi prostorno-planske dokumentacije neophodne za dobijanje finansijske podrške i rešavanje ekoloških problemaa.

U našim gradovima počinju da shvataju važnost projekata u zaštiti životne sredine, da bez njih nema zdravog i dobrog života, naglasio je Trivan.

Dol je istakao da je sporazum izraz dobrih odnosa Srbije i Holandije, koji dodatno učvršćuje prijateljstvo dve zemlje na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Pomoć Holandije za preradu otpadnih voda u Leskovcu saradnji dve zemlje daje novu dimenziju, rekao je on.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalio je Holandiji na projektima koje su podržali kako bi građani imali bolje uslove života, i Ministarstvu koje je pomoglo da se ovako značajan projekat uspešno završi.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar