Trivan: Standardi EU važni za razvoj

|   Info
Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan razgovarao je danas sa generalnim direktorom Zajedničkog istraživačkog centra Evropske unije Vladimirom Šuhom, koji je rekao da je osnovni zadatak te institucije usaglašavanje sistema merenja i koordinacije istraživačkih mreža u cilju pomoći kandidatima za EU.
Foto: FoNet

 

Izvor: Fonet

Ekologija nije sama po sebi cilj, već ona mora imati korist po celokupno društvo, zato je primena standarda Evropske unije i najboljih mogućih tehnologija važna za razvoj, reka je Trivan.

Šuha je objasnio je da Zajednički istraživački centar EU sarađuje sa oko hiljadu javnih i privatnih organizacija, kao što su istraživački centri, univerziteti, preduzeća unutar 60 „mreža“ koje podržavaju njegove institucionalne aktivnosti.

Naš osnovni zadatak je razvoj jedinstvene baze na nivou cele EU za usaglašavanje sistema merenja, kao i koordinacije evropskih i globalnih istraživačkih mreža u cilju pružanja pomoći zemljama – kandidatima, rekao je Šuha.

Na sastanku je dogovorena podrška jačanju kapaciteta u procesu implementacije direktiva EU kroz profesionalnu, analitičku i naučnu pomoć, u cilju doprinosa održivom razvoju u Evropi, dodaje se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar