Mirković preuzeo trenersku palicu

|   Sport
Zoran Bata Mirković je novi trener fudbalera Partizana. Nekadašnji prvotimac crno-belih i reprezentativac naše zemlje preuzeo je trenersku palicu od Miroslava Đukića i tom prilikom potpisao potpisao dvogodišnji ugovor.
Foto: partizan.rs

Mirković je rekao da njegov povratak u Partizan ne dolazi baš u idelanom trenutku. On je naglasio da je ekipa u grču i da će njegov prvi zadatak biti da poradi na psihološkom planu.

"Ne dolazim u idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo. Vreme nam baš i nije saveznik, u narednih mesec dana, ako prođemo Dance, igraćemo 10 utakmica. Nemamo vremena za neke velike promene nemamo, ali za rad, za detalje imamo. Ekipa treba da se podigne, ekipa je u grču i smatram da je to prvi zadatak - da se poradi na psihološkom planu", rekao jeMirković.

Mirković će na klupi Partizana debitovati četvrtak protiv Nordsjelanda u kvalifikacijama za Ligu Evrope. On ističe da se ne plaši izazaova.

Moj debi je u Danskoj protiv Nordsjelanda. Nemam nikakav strah od takvog debija, ali ako prođemo Dance u narednih mesec dana ćemo da odigramo čak deset utakmica. Ne plašim se izazova, jer vidim da je Partizanu potrebno da se trgne iz krize. Ono što je najviše uočljivo je da su igrači prilično psihološki pali”, tvrdi Mirković.

Mladi strateg na mesto šefa struke u Partizanu dolazi sa mesta pomoćnika selektora Crne Gore. Njegov prvi saradnik u stručnom štabu biće stari saradnik Gordan Petrić, koji je takođe bio igrač Partizana, a jedno vreme je obavljao i funkciju generalnog sekretara kluba.

Mirković je kao igrač u crno-belom taboru boravio u dva navrata – od jula 1993. do jula 1996. i ponovo od februara 2004. do decembra 2006. Odigrao je ukupno 253 meča uz 6 golova.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar