"Na Prištinu ne može da se računa, Beograd pouzdan partner"

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Beogradu da međunarodna zajednica shvata da na Prištinu ne može da se računa, jer ne poštuje preuzete obaveze, dok je Beograd pouzdan partner, strpljiv i tolerantan.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug, RTS

Brnabićeva je naglasila da Priština nije ispunila dogovoreno Briselskim sporazumom već pet godina, a da je Beograd odgovoran partner.

Navela je da je jedna od tema u Ženevi, gde je ranije danas učestvovala na skupu "Dijalog o Zapadnom Balkanu", bio i dijalog Beograda i Prištine, da je svojim sagovornicima govorila o stalnim provokacijama Albanaca na KiM, "stalnim upadima sa dugim cevima", a da pritom Beograd ostaje strpljiv, tolerantan i smiren.

Ukazala je i na izjave albanskih zvaničnika o ukidanju granica između samoproglašenog Kosova i Albanije i upitala kako bi bilo da Beograd govori o ukidanju granice između Srbije i Republike Srpske.

"Ako hoćemo da gledamo u budućnost, nemojte da vodimo politiku dugih cevi", rekla je premijerka novinarima u Beogradu.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, Brnabićeva je rekla da to što se tokom dve nedelje sastao sa predsednicima Kine i Rusije, govori koliko je Vučić ozbiljan svetski lider.

Predsednica Vlade je naglasila da su za Srbiju važne dobre veze koje predsednik gradi sa Kinom i Rusijom, ali i sa SAD i EU, i da se to najbolje vidi u ekonomskom napretku Srbije, koja je u prvoj polovini 2018. godine imala rast BDP-a od 4,85 odsto.

Brnabićeva očekuje i da će MMF revidirati rast BDP-a Srbije na četiri odsto za ovu godinu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar