Nikodijević: Za građane je značajna međunarodna kulturna saradnja

|   Info
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević na Sava promenadi otvorio je drugi međunarodni festival „Global fest Sava port”.
Foto: Beoinfo

 

Izvor: Beoifo

Pod sloganom „U susret svetu”, na manifestaciji beogradskoj pubilici su se predstavile kulturno-umetničke trupe iz deset zemalja.

Nikodijević je istakao da su ovakve manifestacije prilika da se građani upoznaju sa kulturom, kulturnim nasleđem i tradicijom drugih zemalja, ali i prilika da predstavimo našu zemlju i naš grad u najboljem svetlu.

Foto: Beoinfo

– Grad Beograd ima preko 30 potpisanih sporazuma o saradnji sa drugim gradovima, što ranije nije bila praksa. Posebno ističem značaj međunarodne saradnje za dobrobit građana, a gradske opštine poput Savskog venca uspešno slede naš primer – rekao je Nikodijević.

U okviru manifestacije na šetalištu Savska promenada održana je izložba suvenira sveta, a posetioci su bili u prilici da uživaju u degustaciji kulinarskih specijaliteta zemalja učesnica, dok su oni najmlađi mogli da se zabave uz kreativne radionice.

„Global fest Sava port” je organizovala Turistička organizacija Opštine Savski venac u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, CEBEF-om, Belgrade Waterfront, Udruženjem „Čarobna lampa”i ambasadama zemalja učesnica.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar