Otvoreno "Zlatno doba"

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvorili su u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu 16. Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba”.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Đorđević je rekao da upravo penzioneri i stara lica zaslužuju da jedna od najznačajnijih institucija u Srbiji, poput Narodnog muzeja, bude njihov domaćin.

Istakao je da su starije osobe jedan od prioriteta Vlade Srbije i da će ministarstvo nastaviti da radi na otvaranju domova i prostora gde će penzioneri moći da borave i da se druže.

Vi ste nama dali podršku kada nam je bilo najteže. Izgradili ste ovu zemlju i zbog toga sve ovo zaslužujete, rekao je Đorđević.

Mladenović je ocenio da smo svedoci da je festival iz godine u godinu sve bolji i sadržajniji.

Boljem i sadržajnijem programu festivala umnogome doprinosi dobra saradnja između Grada, ministarstva i Gerontološkog centra. Vaše stvaralaštvo, ideje, energija i vreme koje provodite zajedno može najbolje da se vidi na festivalu, koji je finale svega onoga što radite uporno, sa strpljenjem i velikim znanjem, rekao je Mladenović.

Na otvaranju su dodeljene nagrade najaslužnijima iz više oblasti, kao podrška stvaralaštvu starih, preneo je Beoinfo.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar