Nisu nađene masovne grobnice

|   Info
Predsednik komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je danas da na dve lokacije kod sela Medevce, u opštini Medveđa, na kojima je vršena potraga za masovnim grobnicama, ništa nije pronađeno.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

On je dodao da će sutra, na zahtev Prištine, biti proverena i lokacija "Jalovište", kod Raške.

Na lokacijama u Medevcu su vršena iskopavanja na osnovu informacije da se tu, navodno, nalaze masovne grobnice, a nalog za proveru je izdalo naše tužilaštvo na traženje Prištine, rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, proveri su prisustvovali predstavnici prištinske delegacije, međunarodnih organizacija koje učestvuju u procesu traženja nestalih lica i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, a obaveštena je i Međunarodna komisija za nestala lica.

Odalović je precizirao da je na jednu od ove dve lokacije kod Medevca, na kojoj su juče i danas vršena iskopavanja, ukazao i REKOM.

Obe lokacije su detaljno istražene i nisu pronađeni nikakvi posmrtni ostaci, kazao je Odalović.

On je istakao da Komisija za nestala lica i nadležni državni organi krajnje odgovorno pristupaju svakoj informaciji o mogućim masovnim grobnicama.

Ne možemo da ignorišemo bilo čiji zahtev, jer dok ne proverimo ne možemo tvrditi da li je informacija tačna ili ne, rekao je Odalović, dodavši da su proverene sve dosadašnje informacije i da će se tako postupati i ubuduće.

Očekujemo, naravno, da se i Priština ponaša na isti način i da istraži teren kada mi ukažemo na lokaciju za koju se sumnja da je masovna ili pojedinačna grobnica, rekao je Odalović.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar