Šarčević: Biće ispitani tokovi novca u visokim školama

|   Info
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević obećao je danas da će biti ispitani tokovi novca i zapošljavanja u Beogradskoj poslovnoj školi i Visokoj poslovnoj strukovnoj školi u Blacu, čiji je osnivač država. "Ne može država da bude ozbiljna i da uredi sve vidove obrazovanja ako ne krene od onoga što je sama osnovala", rekao je Šarčević na konferenciji za novinare u Ministarstvu prosvete.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: Fonet

Šarčević je precizirao da će biti utvrđeno činjenično stanje u Beogradskoj poslovnoj školi i Visokoj poslovnoj strukovnoj školi u Blacu, kao i da će obe škole imati zajedničku upravu u okviru novosnovane Akademije poslovnih strukovnih studija.

"Napraviće se algoritam šta je tu od novca trebalo da ostane, a šta je trebalo da se uplaćuje u budžet Republike", dodao je Šarčević i konstatovao da je tim novcem država mogla da deli više stipendija i da će to ubuduće i raditi.

On je podvukao da je i Tužilaštvo uključeno u ceo slučaj i da će biti ispitano da li postoji krivična odgovornost smenjenih direktora.Upitan šta će biti sa smenjenim direktorima, Šarčević je odgovorio da će oni raditi ako nemaju uslove za penziju.

Ministar je obećao da će se ispitati kvalitet rada u svim strukovnim školama i da će na red doći i privatne, a ne samo državne škole.


 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar