Stižu rešenja za porez na oružje

|   Info
Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je u toku uručenje rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2018. godinu.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Porez na automatsku pušku je 13.280 dinara, a za poluautomatsku 5.330 dinara, dodaje se u saopštenju.

Za oružje namenjeno ličnoj bezbednosti, za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, porez je 3.600 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje - 17.940 dinara.

Rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je osoba na koje glasi oružni list, odnosno  kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje utvrđuje rešenjem nadležni poreski organ, a na osnovu podataka koje mu dostavlja republički organ uprave zadužen za unutrašnje poslove koji je izdao oružni list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Ova obaveza plaćanja poreza nastaje danom izdavanja oružnog lista, odnosno kolekcionarske dozvole, kao i dozvole za nošenje oružja i plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja, navdeno je u saopštenjuu Poreske uprave.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar