Unija psolodavaca Srbije: Poreske olakšice i za firme koje već postoje

|   Info
Povodom najavljenih poreskih olakšica od 1. oktobra za sve one koji tek započinju svoj biznis, Unija poslodavaca Srbije kaže da podržava takve mere države, ali da su potrebne poreske olakšice i za one firme koje već psotoje i rade u Srbiji.

Stanko Krstić , član predsedništva Unije poslodavaca Srbije i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, kaže za tv Kopernikus, da su za stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta važne tri stvari: fiskalni, parafisklani nameti i birokratija.  On kaže da poslodavci podržavaju nove mere koje je najavio ministar finansija, Siniša Mali, ali da bi za poboljšanje poslovnog ambijenta bilo dobro da se uvedu poreske olakšice za već psotojeće firme, da se smanje parafiskalni nameti i da se birokratija svede na minimum. 

Mr Snežana Mitrović, predsednik Računovodstvene komore Srbije, kaže za televiziju Kopernikus da dobar poslovni ambijent podrazumeva i smanjenje javnih obaveza koje plaćaju poslodavci za svoje zaoslene, ali je uslov za to podignuta opšta privredna aktivnost, odnosno finansijska konsolidacija koja je već potvrđena. Nova najavljena mera mora proisteći iz sveobuhvatne fisklane analize, vezano za porast poreskih prihoda i ostalih prihoda u budžet i analize rashoda, kaže Snežana Mitrović. 

 

 

 

 

 

 

 

Sta

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar