Tabaković i delegacija na Baliju

|   Info
Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković prisustvovaće Godišnjoj skupštini MMF i Grupacije Svetske banke koja se održava od 8. do 16. oktobra na Baliju u Indoneziji.
Foto: FoNet

Delegacija Srbije, koju predvodi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), prisustvovaće Godišnjoj skupštini MMF i Grupacije Svetske banke koja se održava od 8. do 16. oktobra na Baliju u Indoneziji.

Delegacija Srbije koju čine predstavnici NBS i Ministarstva finansija učestvovaće na Godišnjoj skupštini od 10. do 15. oktobra.

Glavne teme zasedanja su kretanja i izgledi u svetskoj ekonomiji, razvoj na globalnim finansijskim tržištima i ključni izazovi ekonomskih politika.

Poseban fokus odnosi se na digitalizaciju i nove tehnologije, odnosno na njihovu pravovremenu primenu i kontinuirani razvoj, kako bi se postigao dugoročno održiv privredni rast, navodi se u saopštenju NBS.

Delegacija Srbije će sa predstavnicima MMF razgovarati o najnovijim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i napretku ostvarenom u strukturnim reformama, i nastaviti sumiranje rezultata u sprovođenju novog ekonomskog programa podržanog Instrumentom za koordinaciju politike, čije je prvo razmatranje, obavljeno tokom nedavne posete misije ove institucije.

Sa predstavnicima Svetske banke razgovori će se voditi o aktuelnoj i budućoj finansijskoj saradnji u okviru programa za Srbiju, Strateški okvir za partnerstvo u periodu od 2016. do 2020. godine.

Godišnja skupština predstavlja odličnu priliku i za niz bilateralnih susreta koje će članovi delegacije Srbije imati kako bi se predstavnici zemalja upoznali sa prednostima ulaganja u našu zemlju, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar