Udruženje pozvalo Mogerini da oda poštu srpskim žrtvama

|   Info
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM pozvalo Federiku Mogerini da sa Vučićem i Tačijem oda poštu žrtvama zločina koji dogodio 18. jula 1998.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Za taj dan, podsetimo, zakazan je nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u kom posreduje upravo šefica evropske diplomatije.

U saopštenju tog udruženja dostavljenom medijima se navodi da je 18. jula pre 20 godina u Orahovcu, Suvoj Reci, Retimlju, Opteruši izvršen zločin masovnog kidnapovanja srpskih civila.

Oteto je, podseća se, 15 članova porodice Kostić, oteti su članovi familija Nikolić, Banzić, Božanić, Krstić, Baljošević, Blagojević.., a izvršili su ga pripadnici, kako se navodi, terorističke, zločinačke "OVK", kojom je komandovao Hašim Tači.

Srbija će, ukazuje se, toga dana obeležiti godišnjicu tog straivčnog zločina, koji su očinili isti oni sa kojima se, navode, sada pregovara u Briselu, sa onima koje "medjunarodna zajednica i EU predstavljaju kao mirotvorce i humanitarce".

Činjenice, međutim, govore drugačije - to su ti isti, teroristi i zločinci ozloglašene „OVK“, podsećaju iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM. U saopštenju se ističe i da je za poginule kosmetske Srbe ponižavajuće upravo to što se baš na taj dan vode pregovori sa tim, kako navodi, zločincima.

Udruženje porodica kidnaovanih i ubijenih na KiM pozvalo je Mogerinijevu da je zato toga dana trebalo da dodje u Beograd i poseti Spomen sobu "Kosmetske žrtve" i oda poštu nevino ubijenim Srbima, Romima, Gorancima i lojalim Albancima.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar