Vulin: Prikazali smo modernu armiju

|   Info
Na vežbi „Vek pobednika“ prikazali smo modernu armiju koja je u stanju da odgovori na svaki izazov, koja je u stanju da se u istom trenutku bori na 10 različitih lokacija i da sprovede baš svaki zadatak, ocenio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu za TV Most.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Fonet

Komentarišući vežbu „Vek pobednika“, Vulin je izjavio kako je „zahvalan vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću na tome što je pružio podršku prilikom pripremanja vežbe“, ali i za sve godine „kada je od demoralisane, gotovo ugašene vojske 2012. godine počeo da stvara armiju koja je sada pokazala da je u stanju da se nosi sa svim izazovima“, naedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vulin je ocenio kako danas „nema mnogo armija u svetu“ koje su u stanju da urade to što je na vežbi „Vek pobednika“ pokazala Vojska Srbije, „posebno da to urade s organskim jedinicama“. „Mi nismo pravili kombinovane jedinice, nismo doveli Specijalnu brigadu da glumi pešadiju, nismo na više mesta dovodili najbolje strelce pa čekali da završe jedan zadatak kako bi se slikali na nekom drugom zadatku“, rekao je Vulin.

On je naglasio da je svaka od jedinica pokazala za šta je obučena i opremljena, da je tehnika „na najvišem mogućem nivou“, i da je vojska postupala u skladu sa taktičkim planom. „Ali, ono što niste mogli da vidite, a meni je zadovoljstvo da mogu da vam prenesem, jeste moral vojske i svih učesnika vežbe koji su, ne samo bili zadovoljni što mogu da pokažu Srbiji ono što znaju, već su bili iskreno ponosni na Vojsku kojoj pripadaju“, rekao je Vulin i naglasio da je 8.000 ljudi je vežbalo, a nije zabeležen „ni jedan jedini disciplinski prekršaj“, navodi se u saopštenju.