Popović sa mladim matematičarima

|   Info
Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović primio je danas učenike beogradske Matematičke gimnazije i novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koji su osvojili zlatne i srebrne medalje na olimpijadama iz matematike i informatike.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Tom prilikom on je istakao da je matematika pokretačka snaga svih tehnologija budućnosti i ohrabrio je đake da se ne oslanjaju samo na talenat, već da rade mnogo i marljivo, jer će samo tako dostići svoj pun potencijal.

Sastanku su prisustvovali i direktori Matematičke gimnazije i gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Srđan Ognjanović i Radivoje Stojković, koji je i predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta.

Ognjanović je rekao da ovakva deca treba da budu uzor vršnjacima i izrazio nadu da će mediji u budućnosti više promovisati uspehe naših mladih matematičara, a ne prolazne vrednosti koje ne motivišu mlade na rad i zalaganje.

Stojković je istakao da novosadska gimnazija teži povećanju fonda časova matematike, dodavši da je spoj tradicionalnog obrazovanja i novih nastavnih metoda u prenošenju znanja najbolji model za postizanje dobrih rezultata.

Popović je izrazio spremnost da njegov kabinet podrži učešće đaka na međunarodnim nadmetanjima u različitim oblastima, navodi se u saopštenju.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar